Κάτω από το κρεβάτι

Συγγραφέας: Γιώργος Γιώτσας
Εκδόσεις: Λυκόφως
Κατηγορίες: horror, thriller, fantasy
Βαθμολογία: 9/10

Μια συλλογή διηγημάτων τρόμου με πρωταγωνιστές καθημερινούς ανθρώπους που έρχονται αντιμέτωποι με τον φυσικό και υπερφυσικό φόβο.

Ο Γιώργος Γιώτσας μας ταξιδεύει σε ιστορίες βγαλμένες μέσα από τα πιο όμορφα όνειρα και τους πιο φρικτούς εφιάλτες. Η απίστευτα δυνατή και αιχμηρή του αφήγηση προκαλεί πολύ έντονα συναισθήματα και δημιουργεί εξαιρετικά ζωντανές εικόνες, κάποιες από αυτές θα με στοιχειώνουν για αρκετό καιρό. Η ατμόσφαιρα είναι πνιγηρή – πολλές φορές κλειστοφοβική – και κάνει τον αναγνώστη να νιώσει φυλακισμένος μέσα στις σελίδες του βιβλίου.

Όλα τα διηγήματα είναι εξίσου προσεγμένα, δεν υπάρχει κάποιο που να υστερεί. Το απόκοσμο όνειρο της Ζένιας στο οποίο κυριαρχεί ο αρχέγονος φόβος του σκοταδιού και του άγνωστου είναι η σκηνή που ξεχώρισα περισσότερο από όλο το βιβλίο.

Επίσης πολύ χάρηκα που είδα artwork του Harry Saxon και του Κώστα Φραγκιαδάκη. Είναι δύο πολύ ταλαντούχοι καλλιτέχνες και είναι πολύ θετικό να βλέπουμε Έλληνες δημιουργούς να αλληλοστηρίζονται.

Αν είστε λάτρεις του φανταστικού και του τρόμου, το προτείνω ανεπιφύλακτα. Και αν δεν είστε, αυτό είναι από τα βιβλία που θα σας κάνουν. Αλλά προσοχή! Όπως θα έλεγε και ο λατρεμένος King, μερικές από τις ιστορίες δαγκώνουν!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

Create your website at WordPress.com
Get started
%d bloggers like this: