Η εκδίκηση της ωραίας κοιμωμένης

Συγγραφέας: Κλέαρχος Σταματουλάκης
Εκδόσεις: Πηγή
Κατηγορίες: fantasy, humour
Βαθμολογία: 6,5/10

Μετά από 30 χρόνια ύπνου, κι ενώ έχουν γίνει αμέτρητες προσπάθειες να την επαναφέρουν, η Αυγή, γνωστή ως ωραία κοιμωμένη, ξυπνάει για αδιευκρίνιστους λόγους. Όταν ανακαλύπτει ότι έχει ένα τριαντάχρονο γιο και έναν άπιστο σύζυγο, αποφασίζει ότι ήρθε η στιγμή να πάρει τα πράγματα στα χέρια της.

Ο Κλέαρχος Σταματουλάκης ξαναγράφει την ιστορία της ωραίας κοιμωμένης με ένα διαφορετικό, χιουμοριστικό τρόπο. Σίγουρα διαβάζεται γρήγορα και το χιούμορ του βιβλίου μου ταίριαξε σε αρκετά σημεία. Η ιστορία έχει εξελληνιστεί αρκετά και είναι σχεδόν άχρονη. Επίσης βρήκα ευφάνταστο το γεγονός ότι συμμετέχουν κι άλλα παραμύθια.

Όμως, παρ’ ότι ο σκοπός του είναι καθαρά σατυρικός, θα ήθελα λίγο πιο καλογραμμένους χαρακτήρες γιατί ένιωθα ότι οι χαρακτήρες του ήταν περισσότερο καρικατούρες παρά άνθρωποι. Επίσης θα περίμενα ότι αφού η Αυγή κοιμήθηκε στα 20, όταν ξύπνησε στα 50 θα συμπεριφερόταν ακόμα σαν 20χρονη και όχι σαν 50ρα.

Το σίγουρο είναι ότι το ευχαριστήθηκα αρκετά, με έκανε να γελάσω – το οποίο είναι κάτι αρκετά δύσκολο – και σίγουρα προτιμώ την εκδοχή του Κλέαρχου από το κανονικό παραμύθι.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

Create your website at WordPress.com
Get started
%d bloggers like this: