Αποκάλυψη

Συγγραφείς: Κυριάκος Αθανασιάδης, Δημήτρης Σίμος, Βαγγέλης Γιαννίσης, Χίλντα Παπαδημητρίου
Εκδόσεις: Παπαδόπουλος
Κατηγορίες: crime, mystery, thriller
Βαθμολογία: 9/10

Οι γιορτές των Χριστουγέννων είναι προ των πυλών, όμως ένας σκιώδης χαρακτήρας ξεκινά μια σειρά από αποτρόπαια εγκλήματα στο κέντρο της Αθήνας. Η Αστυνόμος Μητρόπουλου και ο Υπαστυνόμος Μανουστάκος καλούνται να απαντήσουν σε ερωτήματα όπως το συνδέει τα φαινομενικά άγνωστα μεταξύ τους θύματα και τι προσπαθεί να πετύχει ο δράστης με τους τελετουργικούς φόνους του. Θα βρουν βοήθεια στο πρόσωπο του δημοσιογράφου Βαφειάδη, ο οποίος παρ’ ότι βρίσκεται αποκλεισμένος στο σπίτι του, έχει αφτιά και μάτια σε όλη την πόλη. 

Καιρό είχα να ανατριχιάσω έτσι! Οι περιγραφές των βάναυσων φόνων από το πρώτο κιόλας κεφάλαιο μας βάζουν για τα καλά στο κλίμα. Οι χαρακτήρες είναι προσεγμένοι και ρεαλιστικοί και είναι απ’ τις λίγες φορές που ενώ θαυμάζω τον τρόπο που είναι γραμμένος ο villain της υπόθεσης δε νιώθω αυτή την περίεργη έλξη προς αυτόν. Και αυτό για μένα ισοδυναμεί με νίκη του συγγραφέα. Διαβάζοντας τις σκέψεις και τις πράξεις του Ιππότη σκεφτόμουν συνεχώς ότι πρέπει να διαβάσω κι άλλα βιβλία του κυρίου Αθανασιάδη. Ο Δημήτρης Σίμος, εκτός από έναν άρτιο χαρακτήρα, έχει γράψει την πιο δυνατή σκηνή αστυνομικού vs villain που έχω διαβάσει σε αστυνομικό μυθιστόρημα. Πραγματικά σε κάνει να σηκώσεις το κεφάλι απ’ το βιβλίο και να πάρεις μια ανάσα μόλις τελειώσει. Απ’ την άλλη ο Βαγγέλης Γιαννίσης έχει γράψει τον πιο ρεαλιστικό δημοσιογράφο που έχει τύχει να διαβάσω ενώ η κυρία Παπαδημητρίου έχει γράψει μια Αστυνόμο η οποία ήρθε για να μείνει, πιστεύω.

Όσο για την υπόθεση καθαυτή, παρόλο που είναι κάτι που λίγο – πολύ έχουμε ξαναδεί σε αμερικανικές ταινίες, κρατάει το ενδιαφέρον αμείωτο μέχρι το τέλος με τις ιδιαιτερότητες της. Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι τέσσερις συγγραφείς κατάφεραν να συνεργαστούν, δίνοντας ο καθένας το στοιχείο του ενώ παράλληλα δίνουν ένα αρμονικό σύνολο.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

Create your website with WordPress.com
Get started
%d bloggers like this: